Domen

Kupovina domena je logičan prvi korak prilikom izrade web sajta, jer želite da Vaš web sajt ima prepoznatljivo i ime lako za pamćenje. To može biti cijelo i samo dio imena Vaše komapnije ili organizacije, naravno pod uslovom da to ime nije već rezervisano ili da ga nije kupio neko drugi. Nakon odabira imena potrebno je odabrati i domen pod kojim će se adresa Vašeg web sajta registrovati, to jest, da li želite da to bude nacionalni domen .me, .rs, .ba,  .co.me ili neki od svjetskih domena poput .com, .net, .org. Lambda IT Solutions Vam nudi mogućnost zakupa domena po veoma povoljnim cijenama na jednu ili više godina. Zakup domena na više godina je uvijek isplativiji, budući da je praksa svjetskih Domain Provider-a da se obnova domena naplaćuje dupo skuplje od njegove početne registracije. Cijena standardnih non-premium domena koje koristi 99% kompanija i organizacija sa ovih prostora se kreće od 10 do 20 eura za godinu dana, dok pojedini premium domeni mogu dostići cijene od više hiljada, pa i miliona eura.

Hosting

Nakon kupovine domena, sledeći korak ka kreiranju Vašeg web sajta je zakup prostora na kom će se taj sajt postaviti, odnosno hostinga. Lambda IT solutions Vam, u saradnji sa poznatom američkom kompanijom Namecheap, iznajmljivanja hostiga po veoma povoljnim cijenama. Svi serveri kompanije, bilo da se radi o dijeljenom ili dedicated hostingu, su redundantno povezani čime garantuju up-time od 99,9%. Naša mreža je bazirana na odvojenoj Cisco/Brocade arhitekturi, dok serveri imaju direktnu vezu sa najvećim svjetskim globalnim provajderima Level3, Highwinds, HE, Cogent i Integra, što vrijeme pristupa serveru smanjuje na minimum. Napravili smo nekoliko paketa usluga kako bi izašli u susret kako malim tako i najzahtjevnijim korisnicima. Bilo da želite prezentacioni web sajt Vaše kompanije ili online prodavnicu za hiljadu posjeta dnevno, naši serveri će Vam pružiti maksimalan ugođaj prijatnog i bezbjednog web surfinga.

Dizajn

Nakon završavanja formalnosti oko domena i hostinga, konačno je vrijeme da se pozabavimo i izradom Vašeg web sajta. Odabir dizajna je vjerovatno najbitniji korak u procesu izrade web sajta, budući da on uslovljava sve sledeće. Dizajn mora poštovati određene standarde kako bi Vaš web sajt bio podjednako čitljiv i vizuelno dopadljiv. Sada se svi web sajtovi rade tako da poštuju standarde responsive dizajna, to jest moraju biti prilagođeni mobilnim uređajima, budući da se više od 50% internet saobraćaja obavlja upravo preko mobilnih uređaja. Prilikom unošenja sadržaja važno je pratiti šemu takozvanog "obrnutog trougla" po kojoj se najvažnije informacije ističu na vrhu dok se manje bitni detalji spuštaju niže, uvijek naglašavajuči bitne informacije, jer korisnici rijeko kad čitaju sav tekst, već se samo zadržavaju na pojedinim pasusima. Lambda IT Vam može ponuditi širok dijapazon template-a koje ćemo prilagoditi Vašem vizuelnom identitetu i tako ga učiniti jedinstvenim, vizuelno dopadljivim i čitljivim. Ukoliko Vaša kompanija još uvijek nema definisan vizuelni identitet, možemo Vam pružiti usluge nekog od dizajnera sa kojima imamo dugoročnu saradnju a koji će se pobrinuti da Vaš logo u potpunosti predstavlja Vas ili Vašu djelatnost.

Izrada

Sam proces izrade web sajta se sastoji iz nekoliko faza. Najprije je neophodno ispoštovati sve uslove koje smo postavili u fazi dizajna, kako bi vizuelni identitet ostao nepromijenjen, a funkcionalnosti sajta na nivou. Ukoliko Vaš web sajt, pored prezentacionih, zahtjeva neke naprednije funkcionalnosti, poput funkcionisanja online prodavnice, online plaćanja, naprednih pretraga i kategorizacija proizvoda i slično, neophodno je iskodirati, podesiti i istestirati svaku od ovih funkcionalnosti kao i njihovu međusobnu kompatibilnost kako ne bi doveli do grešaka i eventualnog rušenja web stranice. Pretposljednji korak u izradi web sajta je njegovo obezbjeđivanje, kako bi se zaštitio od mogućih napada ili nesavjesnih posjetilaca. Lambda IT omogćava svojim korisnicima primjenu SSL sertifikata, implementira kako hardverski tako i softverski firewall kako bi se korisnci osjećali bezbjedno prilikom posjete Vašem sajtu. Posljednja faza izrade je unošenje sadržaja u čijem odabiru i pisanju Vam možemo pružiti stručnu pomoć kako bi zadržali prethodno osmišljeni nivo preglednosti i čitljivosti web sajta.

SEO

SEO (Search Engine) optimizacija je oblast Internet marketinga koja daje odgovor na pitanje: “Kako da moj sajt bude prvi na Guglu?" tako što Vaš sajt čini "vidljivijim" internet pretraživačima i olakšava Vašim potencijalnim klijentima da Vas pronađu u moru sličnih web sajtova, jer šta Vam vrijedi da imate najbolje proizvode, najljepši sajt i najjeftinije cijene ako niko ne zna za Vas. Našim klijentima nudimo punu uslugu optimizacije web sajta, povezivanje sa Google Analytics i Google Adwords servisima i socijalnim mrežama.  SEO optimizacija zaviši od cijelog niza varijabila, i ponekad je potrebno višemjesečno angažovanje kako bi se Vaš web sajt istakao i pojavio na pretraživačima među prvima. U cijelom ovom procesu Vam nudimo konstantan konsalting i analizu pikupljenih podataka kako bi Vašu kampanju usmjerili u korektnom pravcu.

Marketing

Marketinške kampanje, kojima promovišete Vaš web sajt, su produžena ruka procesa SEO optimizacije i ne mogu jedno bez drugoga. Na osnovu podataka koje dobijemo od Vas osmišljavamo marketinšku kampanju kojom želimo privući što veći broj ljudi da posjeti Vaš web sajt, informiše se o novostima u Vašoj kompaniji ili kupi proizvode koje nudite u svojoj online prodavnici. Marketinške kampanje se danas vode na internetu podjednako kao i u drugim medijima javnog informisanja, a za razliku od reklama na TV-u kojima nas bombarduju proizvodima za koje nismo zainteresovani sveprisutnost socijalnih mreža nam omogućava da ciljamo baš one korisnike koje ste Vi definisali kao svoje potencijalne mušterije (target marketing). Na osnovu podataka koje dobijamo o posjećenosti Vašeg sajta i  profilu posjetilaca, pivotujemo kampanju u smjeru koji ste zacrtali kao krajnji cilj i na vrijeme odgovaramo na sve promjene tržišta ili ponašanja korisnika. Sa našim marketing stručnjacima, uvjeravamo Vas da će se veoma brzo čuti i za Vaš biznis.